SMEL-1

SMEL-1

Het Smart Village Lab is geïmplementeerd door Flux50 en Green Energy Park, op basis van twee projecten: Interreg NWE RegEnergy en EFRO SMEL-1. Binnen het Smart Multi Energy Lab 1 project werd het grootste deel van de infrastructuur gecreëerd.

Doelstelling

De pilootsite ondersteunt Vlaamse en Europese onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, waardoor nieuwe technologieën onmiddellijk getest kunnen worden in een reële omgeving en verder verfijnd om de kwaliteit te verbeteren. Bedrijven die integratie met (buurt)batterijen willen testen of demonstreren, worden aangemoedigd om gebruik te maken van deze hoogtechnologische en adaptieve faciliteit. Het living lab wordt ook gebruikt voor opleidingen en kan bezocht worden door scholen en het grote publiek.

Aanpak

Het project omvat zowel passieve elementen zoals de grondwerken, e-laadveld, kabeltunnels, canivaus, controlecentrum en omheining, als actieve elementen zoals HVAC, elektrische installaties, Smart Home Lab, beveiliging (brand, diefstal, toegang), communicatie, meting en monitoring.

Timing

januari 2020 – december 2021

Budget

€ 777.000

Meer informatie

SMEL-1

Partners

Wil je graag meer info?

Contacteer ons dan via onderstaand formulier.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Scroll naar boven