Denkers en doeners

Vanuit het hart van Europa

In 2019 richtten de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel (UZB) de onderzoekshub Green Energy Park op. Hun motivatie? De handen in elkaar slaan en samen, met elkaar en andere stakeholders, werken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Onze ligging: een grote troef voor jouw innovatieproject

Centrale ligging in Zellik-Brussel, hoofdstad van Europa, en amper…

  • 120 minuten verwijderd van Europese steden zoals Londen, Parijs en Amsterdam met hogesnelheidstreinen vanuit een van de drie Brusselse stations (Noord, Centraal en Zuid)
  • 60 minuten rijden tot andere Belgische universiteitsteden Leuven (55 km), Gent (45 km) en Antwerpen (40 km)
  • 20 minuten rijden van Brussels Airport (15 km), dat dagelijks rechtstreeks naar New York vliegt en dagelijks onrechtstreeks naar San Francisco
  • 15 minuten wandelen van VUB Health Campus en andere VUB campussen in Brussel.

Volg ons pad

1983

De eerste kiemen van een wetenschapspark voor de VUB worden gelegd. Tussen de Ring van Brussel en de grens met het Brussels Gewest ontstaat het Researchpark Zellik.

2015

Meer terreinen worden aangekocht. Vandaag is het groene park een natuurlijke stapsteen tussen het Laarbeekbos en het Kerremanspark van 19 ha groot.

2019

Green Energy Park vzw ziet officieel het levenslicht. Op het strategisch uitgekozen Researchpark Zellik, vlakbij het UZ Brussel, de Brusselse Ring en de luchthaven zijn de ambities groot.

2020

Met Smart Village Lab voltooit Green Energy Park zijn eerste fysieke realisatie. Het Lab werd ontwikkeld in samenwerking met VUB-onderzoeksgroep MOBI en Flux50, de Vlaamse speerpuntcluster Energie en onderzoekt hoe wonen in de toekomst slim, duurzaam en energie-efficiënt kan worden.

2021

Met de ondertekening van de publiek-private samenwerkingsovereenkomst tussen Green Energy Park vzw en MeetDistrict (Ghelamco) krijgt het toekomstpad van de innovatiecampus meer en meer vorm.

2022, september

De eerste steen van het Nexus datacenter wordt gelegd : het allereerste ‘sustainable by design’ datacenter, waar alle energie 100% groen is. Het 3500 m² tellende gebouw vormt het kloppend hart van het Park en is de hoeksteen van het CO2-neutrale multigrid.

2035

Realisatie van een koolstofneutraal en zelfvoorzienend bedrijventerrein en campus waar (hoge)scholen, universiteiten én het brede publiek op een tastbare manier kunnen kennismaken met de verschillende, ontwikkelde innovaties.

Zij zetten mee hun schouders onder jouw innovaties

Bruno Moeremans

Business Development

bruno.moeremans@greenenergypark.be

Danny Beeckman

Infrastructuur

danny.beeckman@greenenergypark.be

Danny Dewit

Projecten

danny.dewit@greenenergypark.be

Frank Michiels

Business Development

frank.michiels@greenenergypark.be

Ilse Van den Borre

Communicatie

ilse.vandenborre@greenenergypark.be

Inne Peersman

Directie

inne.peersman@greenenergypark.be

Jan Lemmens

Infrastructuur

jan.lemmens@greenenergypark.be

Jelle Smekens

Business Development

jelle.smekens@hreenenergypark.be

Lennert Callebaut

Infrastructuur

lennert.callebaut@greenenergypark.be

Michaël Dooms

Directie

michael.dooms@greenenergypark.be

Silke De Pauw

Projecten

silke.depauw@greenenergypark.be
Scroll naar boven