Gezondheid

Gezondheid zit in ons DNA. De twee founders van Green Energy Park, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel (UZB), zetten breed in op dit veelomvattend domein.
De nabijheid van het universitair ziekenhuis én van de universiteit met verschillende faculteiten die rond dit thema werken, is meteen een grote troef voor jouw innovatieproject. Al eens stilgestaan bij het vruchtbare ecosysteem waar je in terecht komt?

Geneeskunde, farmacie, maar ook biotechnologie, voeding, cel-, gen- en immunotherapie, …: gezondheid heeft tal van facetten die verder onderzocht en ontwikkeld worden en die vaak crossdisciplinair worden benaderd. Zo loopt er momenteel een prestigieus interuniversitair onderzoeksproject met het eerste 7 Tesla MRI scantoestel in Vlaanderen dat de kennis rond medische beeldvorming in een stroomversnelling brengt.

Beeld je ook in welke waardevolle inzichten een experimenteel operatiekwartier aan jouw innovatieproject kan bieden. In een levensechte maar veilige omgeving ‘spelen’ met verschillende technologieën zoals robotica en micro-electronica, nieuwe toestellen uittesten of – waarom niet – een compleet nieuwe aanpak voor bepaalde operaties testen en verfijnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Energie en klimaat

Technologische innovatie biedt een antwoord op de vraag naar een duurzame energietransitie. In ons CO2-neutraal multi energie net kan je nagenoeg alles testen.

Platformtechnologieën

Key Enabling Technologies (KETs) spelen een sleutelrol in het tackelen van maatschappelijke uitdagingen. Samen met ons ontdek je hoe en waarom.

Scroll naar boven