Energie en klimaat

Het klimaat verandert en een transitie van ‘oude’ fossiele naar ‘nieuwe’ duurzame energie dringt zich op. Bij Green Energy Park zijn we de grootste supporters van kennisinstellingen en bedrijven die niet alleen naar innovatieve oplossingen zoeken, maar ze ook écht willen realiseren.

Nu al gaan tal van onderzoekers in onze levensechte proeftuinen iedere dag naarstig op zoek naar antwoorden op vragen zoals: hoe brengen we productie en verbruik van elektriciteit in evenwicht? Hoe organiseren we de transitie van centrale naar decentrale energieproductie? Welke duurzame energiebronnen zetten we in en hoe doen we dat optimaal? Hoe versnellen we de decarbonisering? Ons Smart Village Lab is speciaal ontworpen om je te laten spelen met alle mogelijke parameters in een CO2-neutrale, realistische proeftuin in een bestaande werk- en woonomgeving.

Maar we hebben nog heel wat meer in petto. Binnenkort kan je in onze waterstofstraat komen testen welke rol waterstof kan spelen in de energietransitie. Die rusten we uit met o.a. waterstofpanelen, een brandstofcel, gasmenger en verschillende sensoren. We voorzien ook thermische buffers en een warmetenet ingebed in betonnen kokers met nutsvoorzieningen. Om ons datacenter zo duurzaam mogelijk uit te baten, benutten we regenwater optimaal en voorzien we een warmtenet van de vijfde generatie tussen het datacenter en een nieuw op te richten labogebouw. We linken niet alleen technologieën, maar ook verschillende producenten en gebruikers.

Gezondheid

Onderzoekskennis uit de academische wereld verbinden met nieuwe ontwikkelingen uit de bedrijfswereld. Kom innovaties testen in een veilige en levensechte omgeving.

Platformtechnologieën

Key Enabling Technologies (KETs) spelen een sleutelrol in het tackelen van maatschappelijke uitdagingen. Samen met ons ontdek je hoe en waarom.

Scroll naar boven