Zo bieden we jouw innovaties alle ruimte

Faciliteiten

Verder gaan, dieper graven, kritische vragen stellen, testen, … het zit in ons DNA en ook in dat van jou. We weten hoe belangrijk het is om ruimte te krijgen om grenzen beetje bij beetje af te tasten en je onderzoeksresultaten te toetsen aan de realiteit. Dat is precies waarom we bij Green Energy Park zo graag faciliteren. En daar horen natuurlijk faciliteiten van topniveau bij. We hebben het niet alleen over kantoren of vergaderruimtes in alle mogelijke opstellingen. Noem onze proeftuinen gerust één van onze grootste troeven.

In ons Smart Village Lab bijvoorbeeld kan je voluit komen ‘spelen’ met energie en klimaat. Je vindt er een CO2-neutrale, realistische proeftuin in een bestaande werk- en woonomgeving, uniek in Europa.

Dit mag je verwachten

Zes woningen die onderling elektrische en thermische energie uitwisselen via een ‘Smart Energy Grid’, een energienet waaraan ook collectieve energiesystemen verbonden zijn zoals buurtbatterijen en laadinfrastructuur voor elektrische wagens.
Je kan er talloze scenario’s uitwerken en nagaan hoe en wanneer welke technologieën inzetbaar zijn en hoe we ze het best laten interageren. Zoals zonnepanelen linken aan een elektrische wagen of een thuisbatterij, of aan wasmachines of aan een warmtepomp, en daarbij de buurtbatterij opladen op momenten dat de elektriciteitsprijs laag is.

Dankzij ons groen datacenter til je al jouw hoogtechnologische innovaties op een duurzame manier naar een nieuw niveau. Naast de servers van het UZ Brussel en de VUB biedt het plaats aan de supercomputer van de allerlaatste generatie. In 2025 wordt de Vlaamse supercomputer Tier-1 er gevestigd. Onze onderzoekers zijn alvast laaiend enthousiast. Jij ook?

Dit mag je verwachten

Power! Genoeg om al jouw innovaties verder te ontwikkelen. Maar vooral: duurzame kracht. Want het ca. 10.000 m² groot gebouw verdeeld over 8 bouwlagen gebruikt energie van 100% hernieuwbare oorsprong die gedeeltelijk lokaal wordt opgewekt. Ons ‘sustainable by design’ datacenter is uniek in België dankzij een ontwerp dat gericht is op maximale energie-efficiëntie. De warmte van de servers recuperen, regenwater gebruiken voor koeling en circulaire materialen optimaal integreren: check, check, check. Waar wacht je op om de wereld van quantum computing binnen te treden en de big data van jouw innovatieproject los te laten op onze supercomputer?

Scroll naar boven