Platformtechnologieën

Technologieën waar je een groot verschil mee kan maken, in tal van sectoren en voor tal van toepassingen: daar houden wij bij Green Energy Park van. En we zijn niet alleen: ook de Europese Commissie steunt ontwikkelingen in platformtechnologieën en KETs (key enabling technologies) en stimuleert partnerships in onderzoek, ontwikkeling en valorisatie.

Een mooi voorbeeld is robotica. Wil je de grenzen aftasten van robots in geautomatiseerde productielijnen in de automobielindustrie, verricht je onderzoek naar het inzetten van robots in revalidatietrajecten of de impact ervan op zware beroepen of ben je je aan het verdiepen in de rol en mogelijkheden van robots in operatiekwartieren? 1 adres: Green Energy Park.

Ook in batterijtechnologie zetten we stappen vooruit. Opslag, capaciteit, stockage: in onze proeftuinen met duurzame energiesystemen kan je naar hartenlust komen testen, monitoren, optimaliseren én manieren ontdekken om te valoriseren.

Energie en klimaat

Technologische innovatie biedt een antwoord op de vraag naar een duurzame energietransitie. In ons CO2-neutraal multi energie net kan je nagenoeg alles testen.

Gezondheid

Onderzoekskennis uit de academische wereld verbinden met nieuwe ontwikkelingen uit de bedrijfswereld. Kom innovaties testen in een veilige en levensechte omgeving.

Scroll naar boven