PROEFTUINEN

CO-2 NEUTRAL MULTI ENERGI GRID

Het Green Energy Park beschikt over een CO2-neutrale, realistische proeftuin in een bestaande werk- en woonomgeving, uniek in Europa.

Dit “multi energy grid” is voorzien van een grootschalig elektrisch grid, een ultra-laag temperatuur warmtenet met en uitgebreide elektrische mobiliteitsmogelijkheden in een bestaand bedrijventerrein.

Iedereen die deel uitmaakt van dit “CO2-Neutraal Smart Multi Energy Grid” kan zowel energie leveren als afnemen.

Het CO2-Neutraal Smart Multi Energy Grid is:

  • Grootschalig: Een elektrisch vermogen tot 2 maal 20 MW, een thermisch vermogen van 2 MW en een eigen, duurzame elektriciteitsproductie tot 13MW, maken grootschalige onderzoeksprojecten mogelijk.
  • Multi Energie: Alle verschillende vormen van energie zijn met elkaar geïntegreerd waardoor het ook mogelijk is om de interactie tussen de energievectoren te verfijnen.
  • Realistisch: Dit is geen theoretisch experiment. De verschillende ontwikkelingen kunnen afgetoetst worden op de ervaringen van eindgebruikers.

Green Energy Park is partner van het consortium dat het Interreg-project ConnectSME uitrolt. De komende maanden geven we innovatieve bedrijven uit Vlaanderen en Nederland de kans om hun technologie te testen in levensechte situaties. Op die manier willen we de stap naar de markt voor hen gemakkelijker maken. ConnectSME wordt gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het programma voor grensoverschrijdende samenwerking met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer info: connectsme.eu

 

 

MEDISCH TECHNISCH INFRASTRUCTUUR LAB

Het Green Energy Park heeft de medisch-technische infrastructuur om nieuwe technologieën te ontwikkelen die zowel academisch alsook door eindgebruikers van het nabijgelegen Universitair Ziekenhuis Brussel getest kunnen worden.

De focus ligt bij het onderzoek naar het verbeteren van de ergonomie, comfort, hygiëne, digitalisatie en de interactie tussen technologie en de medische activiteiten binnen vooral het operatiekwartier, intensieve zorgen, cleanrooms en de isolatiekamers.

Het Green Energy Park bevindt zich in vogelvlucht op slechts 600 meter van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Zo kunnen medisch personeel, artsen en chirurgen nieuwe medische en technische innovaties testen en valideren.

OPERATION ROOM FUTURE PROOF

Green Energy Park realiseerde samen met haar partners en de financiële steun van de Provincie Vlaams Brabant het project “Operating Room Future Proof”.  Dit project beoogde de realisatie van een “slim” operatiekwartier met focus op 5 assen: hygiëne, technologie, infrastructuur, mens en energie. De realisatie van een slim operatiekwartier is een getrapt proces dat begint met een virtuele versie van het operatiekwartier. Dit creatieproces waarbij zowel de medische als technische collega’s betrokken worden, leidt tot een gedragen, efficiënt en kosteneffectief resultaat.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS

Slimme regio lab

Een green datacenter zal het Green Energy Park ondersteunen met de nodige rekenkracht om duurzame, hoogtechnologische oplossingen te kunnen ontwikkelen.

Vanuit dit datacenter wordt een digitale proeftuin opgebouwd over het gehele researchpark heen, waar nieuwe ontwikkelingen zoals cloud-toepassingen, mobiele communicatie en nieuwe technologie in functie van “smart cities” of “slimme regio’s” getest kunnen worden in een grootschalige, realistische proeftuin.