Proeftuinen

Co2-neutraal multi energy grid

Het Green Energy Park beschikt over een CO2-neutrale, realistische proeftuin in een bestaande werk- en woonomgeving, uniek in Europa.

Dit “multi energy grid” is voorzien van een grootschalig elektrisch grid, een ultra-laag temperatuur warmtenet met en uitgebreide elektrische mobiliteitsmogelijkheden in een bestaand bedrijventerrein.

Iedereen die deel uitmaakt van dit “CO2-Neutraal Smart Multi Energy Grid” kan zowel energie leveren als afnemen.

Het CO2-Neutraal Smart Multi Energy Grid is:

  • Grootschalig: Een elektrisch vermogen tot 2 maal 20 MW, een thermisch vermogen van 2 MW en een eigen, duurzame elektriciteitsproductie tot 13MW, maken grootschalige onderzoeksprojecten mogelijk.
  • Multi Energie: Alle verschillende vormen van energie zijn met elkaar geïntegreerd waardoor het ook mogelijk is om de interactie tussen de energievectoren te verfijnen.
  • Realistisch: Dit is geen theoretisch experiment. De verschillende ontwikkelingen kunnen afgetoetst worden op de ervaringen van eindgebruikers.

Medisch technisch infrastructuur lab

Het Green Energy Park heeft de medisch-technische infrastructuur om nieuwe technologieën te ontwikkelen die zowel academisch alsook door eindgebruikers van het nabijgelegen Universitair Ziekenhuis Brussel getest kunnen worden.

De focus ligt bij het onderzoek naar het verbeteren van de ergonomie, comfort, hygiëne, digitalisatie en de interactie tussen technologie en de medische activiteiten binnen vooral het operatiekwartier, intensieve zorgen, cleanrooms en de isolatiekamers.

Het Green Energy Park bevindt zich in vogelvlucht op slechts 600 meter van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Zo kunnen medisch personeel, artsen en chirurgen nieuwe medische en technische innovaties testen en valideren.

Slimme regio lab

Een green datacenter zal het Green Energy Park ondersteunen met de nodige rekenkracht om duurzame, hoogtechnologische oplossingen te kunnen ontwikkelen.

Vanuit dit datacenter wordt een digitale proeftuin opgebouwd over het gehele researchpark heen, waar nieuwe ontwikkelingen zoals cloud-toepassingen, mobiele communicatie en nieuwe technologie in functie van “smart cities” of “slimme regio’s” getest kunnen worden in een grootschalige, realistische proeftuin.