Onderzoeksdomeinen

Energie en mobiliteitstransitie

Het Green Energy Park is een CO2-neutrale, realistische proeftuin voorzien van een grootschalig elektrisch grid, een ultra-laag temperatuur warmte-net en uitgebreide elektrische mobiliteitsmogelijkheden.

Een green datacenter zal het park ondersteunen met de nodige rekenkracht om duurzame, hoogtechnologische oplossingen te kunnen ontwikkelen.

Iedereen die deel uitmaakt van dit “CO2-Neutraal Smart Multi Energy Grid” kan energie leveren en afnemen.

De basis van de energievoorziening komt van de restwarmte van het datacenter, alsook van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon- en windenergie.

Deze energie wordt opgeslagen in onder meer batterijen, elektrische wagens, warmtebuffers, en BEO-velden.

Ziekenhuis van de toekomst

Het Green Energy Park heeft de medisch-technische infrastructuur om nieuwe technologieën te ontwikkelen die zowel academisch alsook door eindgebruikers van het nabijgelegen Universitair Ziekenhuis Brussel getest kunnen worden.

Concreet betekent dit het opzetten van een operatiekwartier, cleanrooms, intensieve zorgen, en isolatiekamers, voor onderzoek naar ventilatie, luchthygiëne, verlichting en digitale technologieën. De proeftuin laat op termijn toe om interacties tussen deze verschillende medische ruimtes te onderzoeken.

Het Green Energy Park bevindt zich in vogelvlucht op slechts 600 meter van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Zo kunnen medisch personeel, artsen en chirurgen nieuwe medische en technische innovaties testen en valideren.

Deze unieke samenwerking tussen technologische en medische experten maakt het mogelijk de duurzame zorg- en technologische infrastructuur van morgen te ontwikkelen.

Slimme regio

Het Green Energy Park is een slimme regio dat als proeftuin ingezet wordt voor ontwikkeling van innovatieve gebouwtechnieken, nieuwe communicatie- en IT technologieën en digitale ontwikkelingen als zelfrijdende wagens.

Concreet betekent dit het inzetten op artificiële intelligentie, blockchain, VR/AR, internet of things, cybersecurity, intelligente gebouwbeheersystemen.

Toegepast op de andere onderzoek domeinen leidt dit tot zelfrijdende wagens, slimme gebouwen, slimme ziekenhuizen, …