Wat is Green Energy Park?

Het park is een centrum van expertise voor duurzame en intelligente energiesystemen en mobiliteitsoplossingen, medisch-technische oplossingen en slimme regio oplossingen.

Gecombineerd creëren deze onderzoeksdomeinen een grote toegevoegde waarde waarbij het mogelijk wordt om duurzaam te ondernemen en samen te leven in een gezonde, hoog-technologische maatschappij.

Onderzoek & Ontwikkeling

Het park ondersteunt bedrijven met hun onderzoek in de domeinen “Energie en mobiliteitstransitie”, “Ziekenhuis van de toekomst” en “Slimme regio”.

Bedrijven kunnen hierbij beroep doen op de expertise van de onderzoeksgroepen van de VUB en het UZB.

Onderzoek

TRL 1 – 3

Ontwikkeling

TRL 4 – 6

Proeftuin

TRL 7 – 8

Proeftuin & Showcase

Het CO2-neutraal smart multi energy grid, het groen datacenter, de industriële labo’s, … bieden unieke mogelijkheden voor bedrijven en onderzoeksinstellingen om hun innovatieve oplossingen efficiënt te ontwikkelen en te demonstreren.

Opleiding & Training

Het park begeleidt en ondersteunt bedrijven bij de opleiding en training van hun medewerkers, adviesbureaus en eindgebruikers in het toepassen en gebruiken van hun innovatieve technologie.

&

Inzetten

TRL 9

Opleiding & Training

TRL 10-13

Met, door wie en voor wie?

Het Green Energy Park is ontstaan door de onderzoeksinstellingen de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel en verder ontwikkeld in samenwerking met Flux50, Agoria, de Vlaamse overheid, de gemeente Asse, en talloze bedrijven.

Scholen, hogescholen, universiteiten, alsook het brede publiek kan er ook komen kennismaken met de duurzame en hoogtechnologische oplossingen voor de maatschappij van morgen.

Green Energy Park wil met, door en voor de bedrijven een proeftuin ontwikkelen om samen de duurzame technologie van morgen te ontwikkelen.

 

Waarom is het park verder uniek?

Innovatie

Green Energy Park trekt duidelijk de kaart van een totaal innovatietraject. Zowel Onderzoek en Ontwikkeling, Proeftuin en Showcase als Opleiding en Training hebben hun plaats binnen Green Energy Park.

Met, door en voor bedrijven

Het park biedt aan bedrijven alle infrastructuur nodig in het onderzoek en de ontwikkeling van hun innovatieve oplossingen.

Omgeving

Het park is gelegen in Vlaanderen, vlakbij Brussel, hoofdstad van de Europese Unie. In een groene en gezonde omgeving met ruimte voor iedereen, internationaal gemakkelijk bereikbaar. Op slechts 15 minuten elektrisch rijden van de luchthaven van Zaventem.

Green datacenter

Het duurzame datacenter biedt voldoende rekenkracht om alle databehoeften in kader van onderzoek en ontwikkeling in te vullen.

AR/VR

Het park werkt samen met gespecialiseerde bedrijven om Augmented en Virtual Reality te integreren en zo innovatieve oplossingen van morgen te tonen.